2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

KaRRamba 4



Bėgo ir kaip niekad greitai prabėgo ketvirtoji KaRRamba. Kas nežinote, kas tai yra, - tai didžiausios ir kiečiausios riedučių, riedlenčių ir BMX varžybos Lietuvoje.

Žiūrovai
Šiemet viskas buvo tikrai puikiai sustyguota, jokių nereikalingų pauzių, jokių maišymųsi vieni kitiems (čia kai parke važinėja vienu metu 30 bmx, 20 riedutininkų ir velniai žino kiek riedlentininkų), parkas sutvarkytas, kelios naujos sienos ir netgi biotualetai buvo pastatyti, taip pat papildomai vyko guitar hero varžybos, o dalyviai galėjo gauti dešrainių pietums. Be to ir laimėtojai buvo paskelbti (oficialiai) iki afterparty, kuriame jiems buvo įteikti prizai. Ir netgi oras nepasišiukšlino.

Paulius disaster top soul
Zwyp top soul
Mantas disaster top acid
Varžybos buvo tikrai geros ir buvo ne vienas įspūdingas triukas, ypač tarp riedutininkų ir BMX. Kaip supratau, varžybų formatą nusisprendė patys dalyviai (arba tais sportais užsiimantys žmonės), todėl visiems jis buvo priimtinas. Riedučių finalai vyko grupėmis po 3. Kiekviena grupė gavo 5 ar 6 min (kas realiai išsitęsė, nes ėjo tikrai geri triukai). BMX finaluose važiavimas vykdavo iki pavargdavo arba nepavykdavo truikas (visai grupei buvo skirtas tam tikras laikas), o skate kiekvienas dalyvis gavo po tam tikrą laiką.


Sandrius kick į manual (lyg ir)
Teisėjai
Paulius air
Riedučių varžybos buvo geriausios kada nors matytos KaRRamboje. Vyko tikra disaster (triukas, kai prieš užšokdamas ant box'o ar reilo dar peršoki per visą piramidės plokščią dalį) fiesta. Zwyp padarė disaster top soul, disaster 360 soul (kad ir sketchy), Mantas padarė disaster bs royal, true mizou, top acid, fish, soul, bs torque, Paulius padarė disaster top soul, Skirmis padarė disaster kažką tarp bs royal/full ir frontside). Va ir triukai, kurie patinka ir žiūrovams (aukštai šoka, toli skrenda), ir teisėjams (pataiko kur reikia). Buvo, žinoma, ir kūlverstukų (netgi paprasti kūlversčiai per piramidę), spinų nuo 180 iki fakie 720 (pastarasis Pauliaus Rukšos) per kampus, laiptus, piramidę, ant pusrampės į slaidus. Keli sunkesni Manto fakie 450 true mizou, Aido 450 ao top soul bandymai, Edgars begalybė stilingų kombo per visą flat box. Taip pat keletas stall'ų ant didžiosios sienos: Manto royal, Zwyp top porno (beveik).

Mantas stall
Paulius bs backslide
Mantas disaster fish
BMX taip pat parodė labai aukštą lygį finale. Jau vien Deivido 360 per piramidės plokščiąją dalį ir laiptus į flat'ą ko vertas- po šito teisėjai, žiūrovai ir kiti BMX'eriai tiesiog pašėlo. Galima buvo pamatyti ir flair (LV), ir double tailwhip (Girts iš LV), ne vieną 540, no hander'ių krūvą (rekordas priklausytų Deiviui, kuris juos padarė beveik nuo visur ir ant visur), 180 su viskuo priklausė Danieliui, jau nekalbu apie milžiniškus air'us ar techninius triukus.

Liutauras blunt stall
Julius top soul
Mantas ir Paulius (paulius tapo Guitar Hero nugalėtoju)
Stebint riedlenčių finalus susidarė vaizdas, kad neblogai iš vakaro švęsta, nes griuvimų buvo daugiau, nei padarytų triukų, tačiau padarytieji buvo tikrai neblogi, ilgi Einiaus manualai, ne vienas boardslide'as į visas puses, tail slaidai, įvairų stallai, keletas flipų, nuvažiavimas nuo sienos milžinės ir keli tikrai nemaži bandymai.

Gints double tailwhip
Einius nose manual
Edgars fish
Galiausiai nugalėtojais tapo ir ant Red Bull pakylos užlipo:

Riedlentės:
1. Einius Žiūkas
2. Andrius Ūsas
3. Domantas Mašidlauskas

Riedučiai:
1. Justinas Mereškevičius
2. Mantas Ivanauskas
3. Edgars Eninš (LV)

BMX:

1. Deividas Butkovas
2. Danielius Židelis
3. Gints Alpinis (LV)

Domas backflip
Domantas 50-50 į drop in
Deivis no handeris
Į afterparty Šachmatinėje šiemet įleido nuo aštuoniolikos, kas gerokai sumažino ne vien perdėm jaunų dalyvių ir žiūrovų kiekį, bet ir eliminavo vietinį treninguotą jaunimą. Face kontrolė neįleido marozyno, prieš į klubą ateinant nusitašiusių ir tų, kurie nusitašę išėjo į lauką rūkyt, nors buvo rūkomasis (mažas išėjimas į lauką). Laimėtojai, žinoma, buvo įleisti ir jaunesni, nors tokių buvo tik keli. Muzika ir publika buvo puiki, apdovanojimai prasidėjo laiku, prizai buvo taip pat labai geri (nepastebėjau, ką gavo BMX, bet kažkur švytavo ratlankis :) ). Dauguma (išskyrus išmestuosius:P ), liko patenkinti.

Alikas true mizou
Danielius
Andrius fs board
Aidas true mizou

Mantas džiūgauja
Zwyp (Justas) ir Mantas

Edgars neišsisuko nepasveikintas
BMX laimėtojai ir čiuvas ne į temą (iš kairės: Gints, Deivis, palangiškis jaunas ir gerai varęs sužeista koja, čiuvas ne į temą, Danielius)
Iš kairės: Domantas, Einius, Andrius

Mano akimis, tikriausiai geriausios varžybos, kada nors vykusios Lietuvoje, organizatoriai tikrai šauniai pasidarbavo ir pasirūpino, kad viskas vyktų sklandžiai. Manau, visi dalyviai ir žiūrovai jiems dėkingi. Ir kas tūnodami, o kas ne, pokarambinėje depresijoje (laisva interpretacija Mikerišės išsireiškimo facebooke)-visi laukiame sekančios, o tuo tarpu ateinančius du savaitgalius laukia dar pora rimtų varžybų, tad nuobodžiauti ir liūdėti, kad KaRRambos savaitgalis baigėsi neteks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą