2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Etiketas parke

Iš tų kelių pastarųjų ir ne vieno senesnio potyrio kilo idėja parašyti apie nerašytas taisykles parke. Manau, kad daugelis žino FIS nustatytas saugaus elgesio taisykles už kurių pažeidimą gali grėsti tiek civilinė, tiek baudžiamoji atsakomybė, bet štai parke ne vienas naujokas tiek freestyle, tiek apskritai čiuožime, rodos, nesuvokia elementarių dalykų.


- Visada sulauk savo eilės ir neužlindinėk.

- Rinkis kliūtis pagal savo lygį (jei žinai, kad iki kink rail tau dar toli, tai ir netrukdyk kitiems, ypač, jei yra eilė). Nesugebant peršokti tramplinų gali sugadinti jų lip'us, pačiuose kickeriuose išvarysit duobes. Jau nekalbu apie tai, kad neužvažiavę iki kickerio viršaus stabdysite veiksmą, teks ropštis nuo jo.

- Naudok kliūtis pagal paskirtį. Ypač, jei yra eilė žmonių, kurie ruošiasi ją taip panaudoti. Tramplinai yra šokinėjimui- ne pervažiavimui (net jei jis mažas ir įmanoma pervažiuoti). Tramplinai palei boksus/reilus yra skirti šokti ant jų, o ne naudoti kaip mažus kickerius, ypač jei juos tik pervažiuosite ar kantuosite.

-Nugriuvę staigiai pasitraukiate. Tai reiškia, kad nesėdite nusiseginėdami apkaustus, o ritatės velniop iš kelio :). Ypač, jei nėra nieko, kas už jus užliptų ant kickerio ir parodytų X su rankomis. Beje, apskritimas reiškia "viskas ore".

- Jei trasa prasideda viršuje, o tu lakioji ant vieno bokso, viršus turi pirmumo teisę, nes daro lainą.

- Parkuose, kurių maži kickeriai ir kurie retai tvarkomi (kaip Liepkalnio ar mūsiškis), kiekvienas snieglentininkas ar slidininkas yra atsakingas už kokybę, todėl kiekvienai grupelei privalomas kastuvas ar keli, kad sutvarkytų savo paliktą "netvarką".

- Jei yra sukurta kokia nors kliūtis- tai ji sukurta ne veltui, taip kad neimprovizuokit gadindami kitų darbą. Jei kickeris per mažas- šalia pastatykit didesnį, jei per didelis, šalia pastatykit mažesnį. Jei nervina kickeris į boksą- reiškia dar ne laikas tam boksui. Jei nervina boksas, šalia pastatykite savo.

- Niekada nebūkite nematomi už kliūčių

- Jei kas susižeidė ir negali pasitraukti- užblokuokite kliūtį X, iškvieskite pagalbą.

- Nepradėkite važiuoti link kliūties, nepamatę, kad prieš jus važiavęs žmogus ją sėkmingai įveikė. Juk nenorite iš naujo lipti į kalną ar užlėkti kam nors ant galvos.

- Neužblokuokite privažiavimų ar užvažiavimų link kliūčių.

-Parkas nėra slalomo trasa, jei nedarai triukų- nevažinėji parke.

Manau, kad dauguma čia skaitančių šias taisykles suvokia ir nepaskaitę, tačiau visada verta prisiminti ir kitiems papasakoti, kitaip niekada nesulauksi pagarbos sau ir neturėsi teisės pykti, kai "nuskins" besėdint ant kickerio nusileidimo. Jei turite idėjų, mielai jas pridėsiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą