2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Wosir Szelment 10-02-06


Vakar aš, Mantas, jo sesuo ir mama nuvažiavom pabandyti Lenkijos kalvų. Praeitais metais ten nebuvo parko, tai ir netraukė į ten. Šiemet ten pastatė parkelį (beje, ant labai patogaus statumo trasos), todėl panorom išbandyti. Tas dalykas, kad pasikėlimas 2,5zl, tai mums nepatiko, tačiau kadangi į parką galima laipioti, todėl mūsų tai neatbaidė.




Laikas
: vasario 6d., nuo 12 iki 18h, šeštadienis
Sąlygos: apsiniaukę, nesninga, vėjuota, temperatūra -10 C.
Trasos: 2mėlynos, 3 raudonos, 1 juoda, varlynas, snowparkas.
Keltuvai: 6: visi lėkštutės. Nelabai patogios snieglentininkams, nes mažytės ir nesilaiko (ne vien mano nuomonė beje), net varlyne ant virvės pakabintos lėkštutės. Keltuvas į dvi raudonas tampo iki pykinimo (čia rimtai, supykino, kol užsikėlėm), nes eina tokiais sustojimais pastoviais ir po to vėl smarkiais užtempimais( net nesupratau, ką Laura turėjo omenyje, sakydama "tampo" iki pati pabandžiau), be to jis labai lėtas. Na, o kiti normalūs, taip kad šitų keltuvų galima išvengti. Dauguma kelia ten pat, tik keliais metrais aukščiau/žemiau.
Eilės: dažniausiai buvo. Per visą dieną buvo nuo kelių iki kelių dešimčių žmonių. Bet ilgiau 5 minučių nestovėjom. Be to galima nueiti iki kito keltuvo, nes visi užkelia beveik ten pat, o užimtumas pasikeičia. Visada buvo bent vienas pustuštis keltuvas.
Apšvietimas: Apšviestos visos trasos.
Linksminamės


Juoda trasa: Ilgis 400m, 2 keltuvai (lėkštutės), trasa plati. Eina: statu-plokščiau-statu. Realiai ji trumpesnė nei 400m, nes pradžia ir pabaiga nusiima, tai tiesiog plokštumos. Apledijusi, su sniego gumburais. Būtų visai smagi ir labai greita, jei sutvarkyta (spėju taip yra ryte).

Czerwona: Ilgis 270m, keltuvai 1 (lėkštutės). Plati, vienodo statumo. Apledijusi, gumburėliai. Bet nieko baisaus.
Nowa keltuvo dešnioji(arčiau snowparko): Ilgis 300m, keltuvas 1 (lėkštutės), plati, aš linkčiau ją vadinti mėlyna, nors parašyta, kad raudona. Paprasta, labiausiai nudrožta, apledijusi.
Mėlynoji, besileidžianti link snowparko: Ilgis apie 400m, nestati, pradžia kaip ir raudonos, tik gali pasirinkti nestatų maršrutą. Jei vien tik mėlynos dalis, tai ji neplati ir neilga. Keltuvas smagusis lėtasis traukantis (lėkštutės). Trasa apdrožta, ledo ne tiek daug, kaip ant raudonos. Gumburėlių nedaug. Trasa pasvirusi.
Varlynas: Ilgis, parašyta, kad 100m. Atrodo trumpesnis, paprastas, šalia yra keli, dėl vaizdo, zuikiai apvažiavimui.
Mėlyna, nusileidžianti į kitą kalno pusę: Ilgis apie 270m. Labai lengva (varlyno tipo). Keltuvas lėkštutės. Nenudrožta smarkiai. Yra ilga plokštuma iki keltuvo. Plati.
Snowparkas: Yra vienas tramplinas (buvo nesutvarkytas, bet prieš išvažiuojant žmonės su retraku darbavosi), nedidelis, su 1,5m kažkur plokštuma. Du box/reil lainai. Pirmas sunkesnis: down reilas toks apystoris, apvalus, kokių 4m, 30cm aukščio, su stačiu nusileidimu einančiu tiesiai į statų down box (ne itin lengvas, dėl greičio). Antras lainas yra dragon rail (plokščias, labai žemas, su ne tokiu stačiu nusileidimu, labiausiai tinka 50-50 su outspinais, nes galiuskas išmeta smagiai), tada nestatus trumpas boksiukas (greitas). Boksiukai kiek daugiau 20cm pločio. Smagiausia parko dalis yra ilgas natūralus quarter palei snowparko apačią, virš kurio yra kelio atitvara. Quarteris tikrai smagus, gana aukštas, nesunkaus išlenkimo. O Mantas ir dar vienas lenkas naudojo kelio pertvarą rock to fakie'ams, ir kitiems stall'ams ir net slide'ams (tik dugnas lentos susidrožė). Trasa palei nusileidimus- betonas, bet tikro ledo nėra. Visur užvažiavimai, o ne kickeriai, tik ant reilo juodo kažkada toks buvo, bet likęs toks siauras, siauras.

Snowparkas (kairėje lengvasis, o dešinėje "sunkusis" lainai)
Mažasis box
Va taip fotkina "prakeiktasis" fotoaparatas", o šiaip tai "sunkiojo" laino reilas
Statusisi boksas (nuotraukoje visai nestatus)

O bendrai, tai trasos kelis kartus per dieną retrakuojamos, ypač raudonos (buvo uždarytos kokioms 10 minučių sutvarkymui tai viena, tai kita), taigi visada galima nusileisti šviežiu retraku.
Bendra informacija:
Stovėjimo aikštelės: 3. 2 prie pagrindinių trasų, vidutinės, bet užkištos pilnai, mes statėmės pagamintoje iš kelio ir šaligatvių. 1 prie keltuvo kitoje kalno pusėje, irgi vidutinio dydžio.
Aptarnavimas: mes pirkom bilietus, sriubą, nuomavomės lentą ir susidūrėm su keltuvų prižiūrėtojais. Keliantis bilieto neprašo, nes bilietai magnetiniai, tačiau juos tenka išsitraukinėti, nes kitaip nuskenuoti eina nebent jis rankovėje. Geras dalykas, kad kortelė plastikinė, bet reikia palikti 15 zlotų užstatą. Kam sunkiau, prižiūrėtojai padeda, nepikti. Pirkom sriubą, meniu suprasti lengva, nes viskas yra lietuviškai surašyta, pardavėjos malonios. Nuomoje net padėkojo lietuviškai, tačiau eilės milžiniškos iki pietų. Virš valandos stovėjo eilėje prie lentų. Visos FIS taisyklės ir naudojimosi bilietais taisyklės surašytos lentose lietuviškai.
Nuoma: nebrangi, eilės milžiniškos, yra keli punktai (kainos skiriasi). Nuomoja lentas, batus, slides, lazdas, šalmus.
Skipass kaina: Šeštadienį vienas pasikėlimas 2,5zl. Jei ruošiatės važinėti parke- nepirkite (1- iki ten tektų pusę kelio leistis trasa, 2-ten tas nenormalus keltuvas, 3-lipti nesunku). Tik varlynukas pigesnis.
Maistas: Pagrindinio pastato antrame aukšte (virš kasos). Toks pusiau švediškas stalas (matai ir renkiesi). Sriuba 4,5zl. Šiaip nėra labai brangu.
Kelionė: Kaunas-Wosir Szelment. Nuo sienos apie 15 km pasukate į dešnę link Wolownia ar Leszczewo. Trukmė apie 1,5 valandos, su sustojimu išsikeisti pinigų prie sienos. Apie 120km.
Kelionės kaina: važiavom keturiese, hečbeku , kuris ima apie 7l benzino 100km, kiekvienas metėmės po 20lt .
Keliai: dauguma geri. apie 3km apledijusio žvyrkelio (bet barstytas, retrakuotas), eismas viena eile, tačiau yra "salelės" prasilenkimui . Daugiau info: www.wosir-szelment.pl

Bendras vaizdas tikrai neblogas, nors ir ne taip gerai, kaip Latvijoje, tačiau geriau, nei Lietuvoje. Be to arti- vieta, kur gali atlėkti po pietų. Trasos gana ilgos, kaip kalvų, o ne kalnų, kokybė normali. Parkelis toks chill, visi dalykai paprasti, lengvai įveikiami, tačiau sunkoka buvo su sužeista ranka, nes net segantis apkaustus skaudėjo ir nešdavo į vieną pusę, nes čiuoži su pritraukta prie krūtinės (na, taip natūraliai užsuka), o kiekvienas paprastas lygsvaros praradimas baigdavosi griuvimu su kūlversčiu, nes saugant ranką tekdavo verstis, mantas sakė toks įdomus vaizdas- ranka vis nuo žemės ir trinktelėjimo pakelta ar pritrauktą. Bet vis tiek pavažinėjau ant to down reilo (net ir lipą padariau, tik lievai nulandinau), o smagiausia buvo 50-50 180 ant dragon, smagus žaislas. Lenkai snowboarderiai, su kuriais susipažinome, labai draugiški ir neblogai kalba angliškai. Parko kultūros ten nėra, dauguma segasi apkaustus prieš pat kliūtį, tik tie keli vietiniai snowboarderiai nuvaiko kartais. Ant quarterio tikrai smagu pašokinėti. Beje, pakeliui į Lenkiją sutikome ir keturias vilnietes:Tomą, Laurą, Jurgą ir jų draugę, kurios vardo nežinau. Jos irgi traukė ten pat. Toma padarė tą down reilą. Šiaip jos stiliukas tooooks fainas, tikriausiai geriausias ne tik tarp Lietuvos panelių, bet ir daugumos Lietuvos vaikinų- toks švelnus ir lengvas, tik jei dar prisidėtų greitis ir užtikrintumas- perfect, norėčiau ir aš taip :). Dar ant kalno sutikome tokį pažįstamą riedutininką Jurgį ir dar kitą pažįstamą Kristiną, kuri tą dieną šventė gimtadienį (puikus būdas, nėra ko daugiau norėt). Buvo smagu, iki soties prisičiuožėm, tik problema, kad kamera sušalo ir beveik viską filmavo striginėjančiai, o Manto sesės fotikas, kuris, galvojome, vis geriau, nei mobilus, pasirodė š, fotkinant veiksmą. Tad ir vėl, nuotraukos bus nekokybiškos iki būsiu turtinga arba pasensiu ir nebekišiu pinigų į keliones :D.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą