2010 m. kovo 19 d., penktadienis

Burton ICS ir 3D sistemos lentos + kitų sistemų apkaustai

Pastebėjau, kad kai Burton sukūrė ICS ir 3D sistemas, daugumai žmonių kilo nemažai klausimų dėl suderinamumo su kitų firmų apkaustais. Burton lentos gana populiarios, bet ne tiek jau daug žmonių čiuožia ir su Burton apkaustais (galbūt todėl, kad ypač Lietuvoje, lentas lengviau gauti).

Visų pirma- visi apkaustai tinka Burton lentoms, nesvarbu, kokia sistema. TAČIAU, netinka jų diskai (tie apskritimai, kurie dedasi į apkausto vidurį ir sukami prie lentos).

3D hole pattern sistema tai, tokia skylių, apkaustų varžtams sukti, sistema, kai skylės išsidėščiusios rombu, apie privalumus ir trūkumus nekalbėsiu, nes tiek skirtingų nuomonių prisiklausiau, kad net nesinori nieko manyti. 3D sistemoje kartais eina sumaklinti, kad skylės sutaptų tarpusavyje , pasukus norimu kampu įprastą diską. Tiesa, ne visos 4 :). Ant įprastos sitemos apkaustų uždėjus Burtono diskus, galima normaliai pritvirtinti lentą. Taip pat šie gamintojai autorizuoti gaminti 3D apkaustus:
  • Technine
  • Snowjam
  • Flux
  • Drake
  • Flow
  • Sims
3D hole pattern pavyzdys

ICS (infinite channel system) sistemoje, labiausiai netinka ne diskai, o varžtai. Kas yra channel sistema? Įprastos lentos turi apie 8 skyles kiekvienam apkaustui tvirtinti, iš kurių pasirenkamos 4. O šiuo atveju, lenta turi po 1 pailgą griovelį einantį iki lentos užlinkimo kiekvienam apkaustui ir yra tvirtinama 2 varžtais. Toks tvirtinimas leidžia pažesnį sąlytį su lentą ir mikštesnį važiavimą, tačiau jau ne iš vieno žmogaus girdėjau, kad reikia nusileidus nuo kalno patikrinti, ar nekliba. Įprastus apkaustus įmanoma pritvirtinti, jei turite Burton diskus ir specialius varžtus (esmė sukimo ta, kad į kanalą dedasi varžtas, į kurį bus sukamas apkausto varžtelis). Arba naudojant įprastus diskus ir Burton varžtus. Taip pat galima naudoti Burton EST sistemos apkaustus skirtus TIK channel lentoms, jie patogesni tuo, kad matosi pasukimo kampas, tiksli vieta, kurioje yra apkaustas ir kt.

Suderinamos kompanijos:
  • Flow
  • Forum
  • Gali būti ir kitos, tik neradau
ICS sistema


Pagrindinė problema yra ta, kad dažnai gali netikti Burton diskai į kitų firmų apkaustus, BET... 3D sistemoje prisuksite ir 4 skylių diskus, o ICS- paprastuose diskuose patvarkę skyles (su peiliu ar grąžtu), o kartais ir to nereikia, galite prisukti ir be Burton diskų, tik su varžtais.

Kaip gauti diskus ir varžtus?
Diskus ir varžtus nemokamai atsiunčia Burton. Parašykite elektroninį laišką Burton Europe ir jie per savaitę atsiųs diskus ir varžtus NEMOKAMAI. Email: info.europe@burton.at

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą