2010 m. gegužės 4 d., antradienis

Pagrindinės in-line riedučių rūšys

Yra daugybė skirtingų riedučių, kad išsirinktumei tinkamus, visų pirma reikia nuspręsti, kokiu stiliumi čiuoši. Štai kokių rūšių yra riedučiai:

Skirti mankštintis (fitness) ar šiaip pasivažinėjimui: tai tie mums įprastos išvaizdos riedučiai, tačiau jei nori mankštintis rimtai ir nevarginti savo kojų, kitaip, nei dauguma kiemuose riedančių vaikų, reikia pirkti ne tik tinkamo dydžio, bet ir labai patogius ir kokybiškus (kartu ir brangius) riedučius. Tada jie tarnaus ilgai, neišsikraipys, prisitaikys prie kojos formos- kaip geri bėgimo bateliai. Jie paprastai turi įdedamą „kojinę“ (liner), o batas yra dalinai plastmasinis. Jie turi 4 ratukus, kurių dydžiai paprastai būna 70-80mm.
Aggressive (dabar pradedama vadinti freestyle- laisvojo stiliaus): tai riedučiai, skirti daryti triukus riedučių parke, pusvamzdžio formos rampoje ir gatvėje. Jie pagaminti taip, kad būtų labai stabilūs ir patvarūs. Ratukai yra maži (dažniausiai apie 50-60mm), storesni ir kietesni, nei paprastų riedučių, kad būtų lengviau išsilaikyti ant kojų, o patys ratukai tarnautų ilgiau. Dažniausiai riedutis turi tik du ratukus, kad rėme (frame- vieta, kur dedasi ratukai) būtų didesnis tarpas tarp ratukų ir būtų lengviau daryti triukus ant vamzdžių, dėžių, kai kurie rėmai netgi gaminami tik su vietom dviem ratukams.
Hokėjaus (Hockey): panašūs į ledo ritulio pačiūžas riedučiai skirti žaisti šį žaidimą ant asfalto. Jie yra labai patvarūs, su papildomais paminkštinimais, be to dažniausiai yra užvarstomi raišteliais. Jų ratukai taip pat mažesni nei įpratų riedučių, kas leidžia daryti staigesnius posūkius, greičiau manevruoti.
Greituminiai (speed): lengvesni už įprastinius, aggressive ir hokėjaus riedučiai, kurie turi ilgesnius rėmus, kad tilptų penki ratukai, kas leidžia daryti ilgesnius atsispyrimus, stabiliau stovėti ir pasiekti didelį greitį. Taip pat jų yra ir dedesni ratukai bei kitoks , nei įprastų riedučių batas.
Moteriški ir vyriški: dabar dauguma kompanijų gamina riedučius specialiai skirtus moterims ir šis skirtumas net tik spalvų gama. Moterų pėdos yra siauresnės, nei vyrų, be to, ir skirtumas tarp pločio pirštų srityje ir kulne yra didesnis, nei vyrų. Taip pat moterų aukštesnė keltis ir siauresnė čiurna. Specialiai moterim gaminamuose riedučiuose į visą tai atsižvelgiama ir pasiekiamas patogiausias variantas.

Kai išsirinksite, kokio stiliaus riedučių norite, jūsų pasirinkimų sąrašas sumažės ir bus lengviau išsirinkti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą