2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Gatvės muzikos diena: game of skate ir mini jam

Vienas iš gatvės muzikos dienos proga vykusių renginių buvo ir riedutininkų bei riedlentininkų varžybos Kaune. Kauno ekstremalaus sporto klubas (Rolling Addicted) buvo šių varžybų pagrindinis organizatorius ir vienas iš rėmėjų. Buvo atvežtos dvi dėžės ir eilė fanerų (mat varžybos vyko ant Laisvės alėjos plytelių).

Žiūrovai nepabūgo ir lietučio
Riedlentininkų varžybos vyko game of SKATE forma. Tai toks varžybų pobūdis, kai riedlentininkai varžosi po du ir daugiau: vienas padaro triuką, kiti turi pakartoti, jei pirmasis nepadaro triuko- eilė pereina kitam, jei padaro- jis rodo triukus, kuriuos kiti turi pakartoti iki suklysta. Tas, kas nepakartoja triuko, gauna vieną iš SKATE raidžių ir taip iki visi, išskyrus laimėtoją, surenka visas raides. Game of skate vyko tik ant žemės- t.y. nenaudojant dėžių.

Riedutininkai varžėsi jam formatu- gaudavo po 10 min ir darydavo po triuką paeiliui. Finale buvo vertinami 5 geriausi triukai, o kvalifikacijoje ir pusfinalyje bendras važinėjimas.

Gediminas
Andrius
Liutauras
Dalyvių gal ir nebuvo labai daug (spėju nuo pat ryto grasinantis oras padarė savo), tačiau pažiūrėti buvo į ką. Varžėsi 8 riedlentininkai ir 9 riedutininkai. Be to, ir žiūrovų su skėčiais buvo nemažai. Nors ir lynojo, tačiau padorias sąlygas pavyko išlaikyti ir riedlentininkai ir riedutininkai čiuožė ant sausos (ar apysausės) dangos.

Modestas
Paulius R.
Martynas
Varžybos buvo tikrai vykusios. Nors buvo įdomu stebėti riedlenčių varžybas, tačiau žiūrovams, kurie nelabai žino riedlenčių triukus, buvo linksmiau žiūrėti į riedutininkus, kurie pademonstravo ir greitį, ir techniką, ir stilių, o be to ir sužiūrėti viską lengviau.

Domas
Paulius R.
Domas
Paulius iš Palangos
Darius
Paulius iš Palangos
Alikas
Riedlenčių varžybas laimėjo Gediminas Tadaravičius, o antrą ir trečią atitinkamai Liutauras Rugevičius ir Andrius Jankeliūnas. O riedučių varžybas laimėjo Paulius iš Palangos, antras buvo Paulius Rukša, o trečias Martynas iš Panevėžio. Paukius buvo lyderis nuo pat varžybų pradžios, demonstravo stilingus ir sudėtingus triukus, o teisėjas (Ekstremalaus sporto pirmininkas Mantas Ivanauskas :) ), galiausiai net nustojo rašyti taškus, nes nebetilpo į eilutę. Taip pat buvo malonu stebėti ir jaunuosius panevėžiečius, kurie progresuoja ne dienom, o valandom. Džiugu, kad auga stipri jaunoji karta.

Paulius R.
Alikas
Teisėjai
Mūsų pirmi lipdukai :)
Paulius R.
Alikas
Varžybas vainikavo apdovanojimai, kuriems prizus skyrė Vilnius rolling ir X-pro parduotuvė Kaune.

Riedlenčių prizininkai iš kairės: Andrius, Gediminas, Liutauras
Riedutininkai prizininkai (iš kairės): Paulius R., Paulius ir Martynas
Štai tokios vykusios ir linksmos buvo pirmos sezono varžybos Kaune.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą