2010 m. balandžio 27 d., antradienis

Akropolio ekstremalaus sporto čempionatas- 2010 04 25

Sekmadienį Šiauliuose įvyko Akropolio ekstremalaus sporto čempionatas, kuriame varžėsi riedlentininkai, riedutininkai ir BMX'eriai iš visos Lietuvos. Žinoma, jis vyko Akropolio automobilių stovėjimo aikštelėje :). Oras būtent sekmadieniui išsiblaivė ir tikrai nenuvylė ir nepakiaulino, tad varžybas stebėjo ne tik savo eilės laukiantys sportininkai , bet ir nemažai žiūrovų, kurie buvo gana ištvermingi ir dar ne vienas stebėjo ir apdovanojimus.

Varžybos vyko tokia tvarka: kvalifikacijos, pusfinaliai ir finalai. Visų pirma buvo riedlentininkai, kurių buvo apie 30, jie čiuožė po 3 vienu metu. Po to riedutininkai, kurių buvo 14 ir čiuožė po 2. Galiausiai BMX, kurių taip pat buvo nemažai. Pusfinaliuose sportininkų sumažėjo dvigubai, o į finalus išėjo po maždaug 5 (ne, bent riedutininkų), kur visi gavo atskirus važiavimus, tik riedutininkų finalas vyko "jam" formatu- t.y. kiekvienas sportininkas per vieną išvažiavim padarydavo du triukus ir taip 15 minučių.

Tikrai buvo galima išvysti nemažai gerų triukų. Viską mačiau tik riedučių varžybose, o BMX stebėjau tik keletą pasirodymų, bet reikiamus, t.y. tuos, kur važiavo būsimas laimėtojas- Deivis (lyg ir toks jo vardas), tikrai gražūs tail wip'ai, 540 ir t.t.. Skate laimėjo Einius Žiukas, dieną prieš tai laimėjęs ir ES game of skate.
Na, o į riedučius buvo gražu žiūrėti, atsižvelgiant į tai, kad rampos neleido labai smarkiai parodyti savo gabumų. Disasteriai, spinai didesni nei 360, aukšti šuoliai per tramplinus, kombinacijos ant vamzdžio, buvo visko. Išlindo keletas progresyvių riedutininkų, du šiauliečiai išsuko soul 540 out. Mantas 540 per apsauginę tvorelę rampos, Cab true mizou, disaster inspin bs royal ir kt., Paulius fakie 720 per didįjį trampliną (labai gerai atrodė), Aivaras disaster cab ao soul. Galiausiai buvo paskelbti laimėtojai, kurie išsidėstė tokia tvarka: 1. Mantas Ivanauskas, 2. Aivaras (Arunčikas), 3. Paulius Rukša

Šiaulietis nr.1 soul
Šiaulietis nr. 2- royale

Paulius- unity
Paulius- top soul
Paulius- abstract (lyg ir su grabu)
Mantas -fs full
Mantas- fishbrain
Mantas- 180
Šiaulietis nr. 2- kindgrind
Alikas- į royal
Aivaras aka Arūnčikas-royal
Aivaras- ao mizou
Aš ir Mantas
Alikas- safety 180
Mantas- top soul

Per vieną iš pertraukų Mantas ir Paulius nusprendė, kad smagu būtų iššokti iš vilkiko, stovėjusios toje aikštelėje, priekabos. Tad paprašė vairuotojo, o šis leido ir jie kelis karu pašokinėjo. Vėliau paaiškėjo, kad ten rampamobilis (jis atvežė rampas varžyboms).

Paulius- abstract 180
Mantas- safety 180
Geras linksmas renginukas :). Ačiū šiauliečiams.

1 komentaras: