2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Vans Day in the Park varžybos Mažeikiuose


Birželio 6d. įvyko pirmosios varžybos Mažeikių skateparke, kuriose varžėsi riedutininkai, riedlentininkai ir BMX. Kaip skelbė varžybų aprašymas, turėjo atvykti nemažai svečių iš Latvijos ir lenkų Hedonskate riedučių komanda iš Lenkijos, tačiau lenkų ar jų komandos nebuvo ir riedutininkų buvo tik iš Lietuvos, kita vertus, BMX beveik vien latviai. Varžybos vyko dviem etapais- kvalifikacinių važiavimų ir finalų.

Rožinė Dj grojo tikrai važinėjimui tinkamą muziką

Patogiausia vieta stebėti varžybas- kalnas
Agris flair
Janis M. 360
Janis M. no hander

Kvalifikacijos prasidėjo nuo riedlentininkų, kurie važiavo jam formatu 3 riedlentininkai x 4min. Buvo 6 grupės (18 riedlentininkų). Iš įdomesnių triukų, kuriuos spėjau sužiūrėti buvo Tomo J. one foot noseslide, Luitauro crooked žemyn boxu, Andriaus Ū. ir Ali (LV) skraidymai, Eduards (LV) tailslide to fakie, Rudolfs B. skrydis per spine į flat’ą.

Janis per spine

Vienas iš Janių no hander per hip hop


Vienas iš Janių
Justas kindgrind

Riedučių varžybos taip pat vyko jam formatu 4-3 riedutininkai x 5min važiavo paeiliui ir darė po 2 triukus. Iš viso buvo 14 dalyvių, taVieni įsimintinesnių triukų buvo Kornelijaus disaster bs royal ant užkelto box ir 540 per spine, Martyno firminis 360 mizou, Modesto inspin unity ant boxo, Zwyp 270 bs full, 360 bs ufo ant didelio coping’o, Aido abstract 540 ir mistyflip per hip hop, taip pat labai gražus ao fish su grabu ant mažojo coping’o, Storo inspin 270 bs savanah, 360 “kepurė 360″ per hip hop, Justo bs royal į viršų per down-flat-down (užkilo iki beveik pusės viršutinio down) ir disaster top soul, Pauliaus disaster soul, Manto beveik įdropintas fs royal į ao top soul.

Justas disaster bs royal

Storas disaster bs ufo
Zwyp disaster top acid
Zwyp disaster bs royal
Justas disastere top soul
Storas

BMX taip pat vyko jam formatu. Trys dviratininkai važiavo 4 minutes vienas po kito. Buvo 9 dalyviai, kurių tik 3 iš Lietuvos. Jau kvalifikacijose buvo matyti, kas laimės- Janis M. sukosi, šoko ir kitai išnaudojo savo dviratį gerokai geriau už kitus. Jis suko švarius 360 per hip hop, spine, quarterius, vienintelis išsuko 540 (ant quarter), padarė barspin to tire tap ant copingo, tail whip. Taip pat neblogai sekėsi skraidyti ir kitiems Latvijos sportininkams Arturs (šis tikriausiai padarė daugiausia barspin’ų) ir Agris, o Kristofs vienintelis padarė tailwhip per hip hop.

Linas bs unity

Titas
Kornelijus bs royal
Linas
Domas flip

Po trumpos pertraukos vyko riedlentininkų finalas. Buvo 3 grupės po 4 sportininkus ir viskas vėl vyko jam formatu. Iš sužiūrėtų triukų geresni buvo Eduards fakie heel ir kickflip per euro gap, bs tailslide ir kickflip to bs tailslide ant bokso plokščios dalies, Ali šuoliai per hip hop (deja, kitaip, nei per kvalifikacijas, hip hop’as buvo jam nedraugiškas), Bernardo fs 5-0 žemyn boksu, Gedimino 50-50 ir 5-0 slaidai ant didelio quarterio, Liutauro crooked žemyn boksu, bluntslide ant mažojo copingo ir dar ne vienas geras triukas.

Kornelijus flip

Zwyp kombo
Ali indy
Eduards bs tailslide
Eduards bs 5-0

Riedučių finalai vyko jam formatu, buvo 2 grupės po 4 riedutininkus iš važiavo jie tiek, kiek jiems sekėsi. Nors ir labai slidi parko danga bei hoizontaliai, o ne vertikaliai išsikišę coping’ai, tačiau tai nesutrukdė padaryti tikrai gerų triukų. Žiūrovams tikrai smagu turėjo būti stebėti stabilų ir gražų Kornelijaus važiavimą, jo 540 per hip hop’ą tikriausiai nebuvo pralenktas švarumu, toks pats tvarkingas buvo ir disaster top soul ant užkelto bokso. Jis, tikriausiai, labiausiai ir pasižymėjo pirmoje grupėje. Antroje grupėje smagaus vaizdo buvo daugiau. Labiausiai “kovėsi” Justas iš Palangos ir Justas (Zwyp) iš Vilniaus. Į Zwyp diasater top soul, top acid ir beveik soul ant diasaterinio copingo Justas atsakė disaster top soul, top acid ir bs royal, tik trumpesniais. Taip pat Justas padarė ir disaster soul to top soul ant užkelto bokso, ten pat padarė ir kindgrind. Aidas taip pat stengėsi neatsilikti ir pirms “įkalė” disaster soul to top soul ant užkelto bokso, bei padarė 540 per hip hop. Zwyp taip pat padarė ir 540 per hip hop į flat’ą, bei bandė fakie 720. Storas nepamiršo padaryti savo firminės barankos ir fakie 540. Kai visi pakankamai “išsitaškė”, teisėjau nusprendė baigti varžybas.

Rudolfs B. 5-0


Tomas M. nosegrind
Liutauras blunt

Galiausiai įvyko BMX varžybos. Į jas pateko tik 1 lietuvis. Ir vėl ryškiausias buvo Janis M. su dideliais 360 per hip hop, 360 per hip hop į flat’ą, 540 ant quarterio, air to fakie per spine, tailwhip to tire tap per spine, 360 ir barspin drop in į quarterį. Arturs padarė daug barspinų, barspin to fakie nuo boksų rampos, tailwhip ant quarterio, tailwhip to fakie. Agris padarė ne vieną no handerį, tailwhip per euro gap, tailwhip iš didelio quarterio į mažą. Varžybas pabaigė Janio M. 540 per spine į flat’ą + sprogusi galinė padanga bei Agrio flair bandymai (vos vos pritrūko).

Gediminas 5-0

Tomas M. tomas bs noseslide
Liutauras
Gediminas
Liutauras bs noseslide

Tomas J. bluntslide
Andrius

Nugalėtojais buvo paskelbti:

Riedlntės:

1. Eduards (LV)

2. Liutauras (Kaunas)

3. Rudolfs B. (LV)

Riedlenčių nugalėtojai (nuo antro iš k. Liutauras, Eduards, Rodolfs)

Riedučiai:

1. Justas (Palanga)

2. Justas-Zwyp (Vilnius)

3. Aidas (Vilnius)

Riedučių nugalėtojai (nuo antro iš k.: Zwyp, Justas, Aidas)

BMX:

1. Janis M. (LV)

2. Arturs L. (LV)

3. Agris R. (LV)

BMX nugalėtojai (nuo 2 iš k. : Agris, Janis M., Arturs)


Gera muzika, vietom keistokas bet linksmas latvio komentavimas, keletas įspūdingų triukų, geras oras, visų sportininkų rūbais išvalytas parkas- visai linksmos varžybos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą