2010 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Capita Space Metal Fantasy FK 09/10 145


Per Possible gimtadienį Liepkalnyje gavau iš Tomos pabandyti šią lentutę kartu su union apkaustais.

Vieta: Liepkalnis. varlynas
Oras: šlapia, lyja (pavasarinės sąlygos), pliurzė

Lentos duomenys:
- reverse camber
- minkštta (labai)
- pakelti kantai
- lengva
- lygis : intemediate (tarp pradedančiųjų ir pažengusių anot Capita'os puslapio).


Lankstumas: labai lanksti, minkšta. Kaip pavyzdys: triuką, kur tiesiog iš vietos pašoki, atsistoji ant uodegos ir pagriebi lentos nosį, padaryti vienas juokas.

Posūkiai: nedideliu greičiu maži ir dideli posūkiai darosi labai lengvai, tačiau jie nėra tokie užfiksuoti, kaip su kietesne lenta.

Switch: lengva važiuoti, nereikia pastangų

Kantavimas: dėl pakeltų kraštų neužkantuosi netyčia. Tik bijau, kad ant normalaus apledijusio kalno tai gali kelti problemų.

Pressai: kadangi lenta ir minkšta (kažkur apie 3) ir dar rockeris, tai pressus daryti labai lengva (juk dėl formos ir taip visa nosis jau pakilusi į orą :D) . Gerai laikosi ir nose ir tail ir switch pressai.

Ollie/nollie: nepasakyčiau, kad šoklesnė, nei mano Saturnia, gal kiek lengviau pašokti, nes lenta lengvesnė (bet čia dar ir apkaustai duoda savo, nes jie lengvesni), bet pats ollie jausmas ne toks smagus, kaip su camber tipo lenta.

Sukimasis: daryti 360 ant sniego, o ypač persisukimus nuo nosies, uodegos labai lengva, nes lieka labai daug vietos suklysti. Todėl nesunku daryti ir bs/fs įprastus ir switch 180. Čia labiausiai pasijaučia atlaidumas lentos.

Greitis: nepasakyčiau, kad labai greitai įsibėgėja

Išbandžiau lentą tik ant trasos, nes nosys apkaustų neužsiveržė, tai koja nelabai stabiliai stovėjo ir nenorėjau ant reilo bandyt neprisisegus pilnai.

Bendras vaizdas:
Ne lenta, o žaislas :), kas ir gerai ir blogai priklausomai nuo tavo asmeninių reikalavimų. Tikrai linksma ir puikiai tinka, kai mažas kalnas ir nėra ką veikti ar yra tik jib dalykėliai: vamzdžiai, dėžės, į kuriuos atvažiuoti nereikia daug greičio, per kuriuos šita lenta turėtų eiti kaip per sviestą. Taip pat gerai pradedantiesiems, nes lenta labai atlaidi, tinka ir tiems, kuriems nerūpi didelis greitis, tramplinai, ypač normalaus dydžio, o smagu tiesiog ramiai leistis ar šiek tiek "pažaisti" mėlynose trasose. Tiems, kuriems svarbiausia leidimasis trasomis ir kuo statesnėmis/kuo greičiau- tuo geriau, nerekomenduoju, nes išmuš iš kojų vibracija. Taip daro net mano kietesnė lenta. Tiesa, puikiai tiks tiems, kuriems penktadienį alkoholinis vakarėlis, o šeštadienį snieglentinėjimo rytas :p.

Man asmeniškai labai patiko su ja pažaisti, tačiau norėtųsi kietesnės ir daugiau iš manęs reikalaujančios lentos, nes daugelio flat triukų, kuriuos dariau su ja, su saviške nepadarau, kita vertus, labai linksma pasidaro, kad viskas taip greitai gaunasi. Taip pat norėtųsi stipresnės kantų kontrolės, nes atrodo, kad jie eina sniegu per švelniai, o to nesinorėtų nusileidus iš sukimosi per didesnį trampliną, tačiau vėlgi, daug mažiau pastangų reiktų atvažiuoti į reilus, boksus ar tramplinus switch. Tad jei reiktų atskiros lentos važinėti tokiam jib parke, kaip Liepkalnio, tai ši lenta tikrai būtų vienas iš pirmų pasirinkimų, dabar plėšausi, nes nežinau, kaip reiks išsirinkti sekančią lentą :D, kad būtų viduriukas tarp maniškės Saturnia'os ir Fantasy.

Tai tokios mano mintys apie šią lentą. Dar norėčiau su ja pašokinėti ir pajibbintin ant vamzdžių, tada galėčiau turėti pilną vaizdą, bet tokią nuomonę susidariau trumpai su ja pačiuožinėjusi ir išbandžiusi dalykus, kuriuos aprašiau.
P.S. čia tik mano nuomonė, kiekvienam savo ir ji neturi sutapti su nieko kito.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą