2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Milžkalnis 2010 03 11, pirma diena

Su Kovo 11d. visas ir visus.

Aš, Mantas, Vykintas ir Simas nusprendėm atšvęsti Latvijos slidinėjimo trasose ir pasirinkome Milžkalnį. Apie patį Milžkalnį parašysiu grįžus namo. Po 8 kelio minutės išvažiavom susirinkti Simo ir patraukėm link Latvijos. Prie sienos pirmą kartą mūsų NEpatikrino pasieniečiai, kas buvo keista, bet džiugu.

Lentutės laukia veiksmo
Šiandien čia atvažiavom apie 2h, per mūsų nacionalines šventes pas latvius trasos pabrangsta :D, tai kiek brangiau mokėjom, nei tikėjomės. Čiuožėm 5h, aš ir Mantas iš parko beveik neišlindom, Simas lakiojo pradedančiųjų trasa, o Vykintas visur.

Vykintas- Matrica
Simui jau tikrai neblogai pradeda sektis, visai gražiai jungia posūkius. Vykintas nusprendė čiuožti be šalmo ir po poros valandų veidu plojosi į žemę nuo tramplyno- dabar turi fanarą su nubrozdinimais.
Ruošiamės į trasą
Parkas neblogai paruoštas, tramplinų lainas būtų smagus, tik visi nusileidimai labai nestatūs, tai smarkiai plojiesi į žemę ir geriau negriūt, nes vidurius pamesi. Tiesa, paskutinio tramplino nusileidimas status, tai ten ir sukomės, oi ant kitų tik šiaip šokinėjom su grabais, shifty'iais. Greičio reikia visiems kickeriams. Dar yra nenormalus boksas aukštyn flat žemyn, bet kad nori sugebėk įkilti į jį :D. Flat boksas irgi smagus, tik nusileidi iš aukštai į lygumą, tai irgi kerta per kelius.
Matosi Big Air ir quarter pipe

Labai nustebau, bet čia gal atstumas paveikė, kad visai nedaug žmonių, o latviams darbo diena, tai ir jie nusiima, tačiau nors ir lietuvių nedaug, tačiau slidininkų kultūra ne geresnė, nei kai jų daug,m tik bent ne tiek žioplių parke. Prie keltuvų nedidelės eilės, kartais jokių, kaip užtaikai. Tik kad galėtų tie keltuvai greičiau kelti, nes jau ir šokti į vakar` pradėjau besikeldama- nuobodoka.

Vakaras
Čiuožti apšilus sekėsi visai neblogai, atkalinėjau fs 360 ant stačiojo tramplino, dar kelis kartus užkliuvau už tramplino krašto- žiaurūs griuvimai tokie. Dar nemažai laiko praleidau su switch leidimusi ir jau tikrai neblogas stabilumo jausmas ir greitis yra, net kartais pamirštu, kad switch važiuoju. Jau po pirmų dešimties minučių tokio pasivažinėjimo mažiau problemų buvo su nusileidimais iš 180. Mantas jau nuo seniau visai neblogai čiuožia switch, o šiandien padarė gražių 540 ir 360, dar, mačiau, ant handreilo į vakarą pašokinėjo. Tikrai daug pašokinėjom, bet dar negana :).
Barniai ir sausainiai, tiksliau kas liko

Dabar trasos visai tuščios, o mes gerokai pasportavom, nes keturios dėžutės sumuštinių, dvi pakuotės meškiukų Barnių ir sausainių pakelis suėjo akimirksniu. Laukia pokerio ir latviško TV3 vakas, o ryt dar viena diena lakiojimo.
Vykintas :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą