2010 m. kovo 16 d., antradienis

Milžkalnis 2010

Kovo 11-12d. buvome Milžkalnyje. Čia mano įspūdžiai ir nuomonė apie šią vietą.

Laikas: Pirma diena: 14-19h
Antra diena: 11-16h

Sąlygos: Pirma diena: Saulėta, šilta, bet minusas, trasos kietos
Antra diena: Apsiniaukę, sninga, vėjuota, trasos padengtos šviežiu šlapiu sniegu.

Trasos: yra aštuonios trasos, kelios iš jų susijungia. Viena žalia, pora mėlynų, 5 raudonos, raudonai juodos ar raudonai mėlynai juodos. Taip pat yra varlynas bei snowparkas.

Keltuvai: 8 (5 lėkštutės, 3 inkarai)

Apšvietimas: apšviestos visos trasos.

Eilės: trumpos (max 4-5 žmonės), tačiau 11-12d. Latviams yra darbo dienos.

Pirma trasa: Ilgis: 240m. Sudėtingumas: juoda- raudona-juoda-mėlyna. Kokybė: stačiosiose vietose apledijusi. Yra posūkių. Labai greita. Keltuvas- inkarai.

Antra trasa: Ilgis 240m. Sudėtingumas: juoda-raudona-juoda-mėlyna. Kokybė: vietomis apledijusi. Keltuvai-lėkštutės.

Trečia trasa: Ilgis: 320m. Sudėtingumas: Mėlyna-raudona-mėlyna. Kokybė: Gera, neapledijusi. Turi lankstą. Keltuvai- lėkštutės, tos pačios, kur ir antrai trasai.

Ketvirta trasa: Ilgis: 240m. Sudėtingumas: Raudona-mėlyna. Kokybė: Gera, neapledijusi. Keltuvas- inkarai.

Penkta trasa: Ilgis: 150m. Sudėtingumas: Juoda-raudona-juoda-mėlyna, taip pat čia yra du big air tramplinai, o jos apačioje aukštas quarteris. Labai greita. Kokybė: gera. Keltuvas- inkarai (tie patys kaip ir ketvirtos trasos).

Amigo trasa: Ilgis: 300m. Sudėtingumas: mėlyna. Turi lankstą ir mažą boardercross. Kokybė: gera, neapledijusi. Keltuvas- lėkštutės.

Septinta trasa: Ilgis 200m. Sudėtingumas: žalia. Tiesi, labai smagi, lengva, kairėj pusėj yra toks quarter tipo pakilimas- tinka pašokinėti, trasa plati. Kokybė: gera. Keltuvas- lėkštutės.

Trolių trasa: Ilgis 240m. Sudėtingumas: mėlyna. Prasideda kartu su žalia, tada pasuki kairėn į mišką. Kokybė: gera. Keltuvas- inkarai.

Protest snieglenčių parkas: Parkas susideda iš jib ir tramplinų eilių.
Tramplinų yra keturios eilės: Ant pirmosios mažiausias tramplinas, ant antros ir trečios po du didesnisu su skirtingom plokštumom. Ant ketvirtosios stačiausias tramplinas ir nusileidimas. Tramplinų kokybė gera, išskyrus pirmojo, nes per jį šoka visi kas moka ir nemoka. Tačiau visų, išskyrus paskutinįjį , nusileidimai per daug nuožulnūs. Be paprastų tramplinų dar yra rastas- tai toks dalykas, kai yra tramplinas, tada už jo stovi rastas, per kurį turi peršokti, kitaip nebus smagu kristi.
Mano nose, šitų daug dariau, kad net ir čia prigavo


Jib: yra žemyn einantis vamzdis (su laiptais), žemyn-tiesiai-žemyn dėžė, tiesiai-žemyn dėžė, žemėjanti dėžė, C box, picnic stalas, taip pat į paskutinį trampliną eina aukštyn-tiesiai-žemyn itin ilga dėžė. Dauguma užšokimų yra iš šono, išskyrus picnic, ilgąjį ir C box. Dar yra siena.
Parkas tikrai smagus, toks labiau patyrusiems snieglentininkams. Visur reikia greičio, kas labai linksma, tačiau, kai minkštas šlapias sniegas, yra sunku įgauti daug greičio. Dar pasistengus galima sujungti jib ir tramplinus čiuožiant.

Greičiausiai vienas iš nepavykusių 360

Parkas turi pastoviai ten būnančius tvarkytojus, tad jis nuolatos yra keičiamas (jie turi ir daugiau tiesių dėžių, vaivorykštę, reilų, kuriuos gali padėti kaip nori. Taigi prieš važiuodami galite pažiūrėti, kaip parkas atrodo per web cam čia:

Mantas nose grab


Varlynas: mažas varlynas prieš pagrindines trasas. Jis turi savo stumiantį keltuvą, be to yra nemokamas (tiek trasa, tiek keltuvas).

Bendra informacija

Stovėjimo aikštelės: Trys: viena prie pat nuomos, kitos dvi atokiau. Be to yra aptverta aikštelė viešbučio klientams.

Aptarnavimas: Mes pirkome bilietus, susidūrėme su keltuvų prižiūrėtojais, viešbučio registracija, valgėme kavinėje, tvarkėm snieglentę servise. Visur susišnekėjom angliškai. Aptarnavimas mandagus ir paslaugus, jokių nusiskundimų. Ypač didelis pagyrimas vaikinukui, tvarkiusiam Manto lentą, ten reikėjo labai daug dirbti su P-tex šautuvu, be to lenta nėjo į aparatą, sutvarkė taip, kad iš kelių metrų atrodo kaip nauja (kas matė Manto lentą, tai supranta, kokį darbelį vaikinas padarė su dugnu). Knisosi ilgai, nes reikėjo dėti daug sluoksnių Ptex. Be to ir arbatpinigių nepaėmė, "that's my job" pasakė.

Keltuvų bilietai: plastmasiniai elektroniniai čipsai, bet juos vis tiek reikia priliesti prie monitoriaus, užstatas už juos 2ls. Bilietas 5h Kovo 11 ir 12d. kainavo 6ls.

Nuoma: Nuomoja lentas, slides, batus, lazdas, akinius, šalmus, aprangą.
Parduotuvė: yra maža parduotuvė, kur galima nusipirkti snieglentę (lib tech, roxy), apkaustus, batus, slides, akinius, aprangą, aksesuarus.
Servisas: vaškavimas, kantų galandymas, įbrėžimų užtaisymas, pilnas servisas. Vaškavimas 4ls, o pilnas 15-22ls.

Maistas: Kainos kaip ir visur Latvijos kurortuose- didelės, bet nemažos ir porcijos. Arbata- 2,5lt (50sentimų). Žinoma, vaizdas į trasas. Šiaip susidarė įspūdis, kad kavinė visiškai tokia pati, kaip Riekštukalns.

Viešbutis: viešbučio kokybė gera. Kambariai tvarkingi, erdvūs, su vaizdu į trasas. Su dušu, tualetu, TV. Keturiese sumokėjom 41 latą už keturvietį kambarį. Iš pramogų galima žaisti biliardą, jei tuo metu nėra išnuomota salė. Taip pat yra pirtis, bet reikia papildomai sumokėti. Rūsyje yra baras. Kas važiuoja su šeimomis aktualus vaikų kambarys. Taip pat yra nemokamas wi-fi internetas (jungtis prie kavinės), kuris visai greitas, kai visas viešbutis nebūna prisijungęs. Mašiną galima pasistatyti saugomoje aikštelėje.

Kelionė: Kaunas- Milžkalns. Trukmė 4,5-5h, su sustojimu pavalgyti, pasiimti pinigų iš Swedbank automato Bauskoje. Apie 340km į vieną pusę.
Kelionės kaina: važiavome keturiese, hečbeku, kuris ima apie 6-7l benzino 100km. Metėmės po 55lt (nes dar važiavom į parduotuvę Tukums).

Keliai: dauguma geri, tik pora kilometrų nuo kelio iki trasų neasfaltuoti.

Daugiau info: www.milžkalns.lv

Milžkalnyje buvom jau antrą kartą ir abu kartus likom patenkinti kokybe. Tiesa, Vykintui labiau patiko Riekštukalns, nes ten yra rimtesni boardercross. O Man ir Mantui gerokai labiau patiko parkas Milžkalnyje, nes tramplinai geriau meta aukštyn. Vieta tikrai verta dėmesio, jau vien todėl, kad čia niekad nebūna tokių masių iš Lietuvos ir dėl to bendras vaizdas atrodo mandagesnis. Tačiau parke vis tiek buvo slidininkų, kurie tramplinus naudojo kaip slalomo žymeklius :D. Patinka man šita vieta, kažkokia faina atmosfera.

Daugiau foto galite pažiūrėti čia: http://picasaweb.google.lt/vytcka66/Milzkalnis2010#. Vyckos photo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą